конспект уроку з української мови 6 клас краса і багатство української мови

конспект уроку з української мови 6 клас краса і багатство української мови


Мета: розширити відомості шестикласників про рідну мову, сформувати поняття про багатство і красу української мови; формувати вміння аналізувати висловлювання, відтворювати деформований текст, складати невеликі тексти відповідно до комунікативного завдання, визначати засоби, що збагачують нашу мову, доречно використовувати їх у власному мовленні; за допомогою.


Пропоную перший урок з української мови для 6 класу. Я хочу поглибити знання учнів про багатство нашої рідної мови, звернути увагу на милозвучність мови, у. Конспект уроку Ягодкіної Н.Л. Урок №1. Тема. Вступ. Краса і багатство української мови. Мета: поглибити знання учнів про багатство української мови, звернути їх увагу на її милозвучність та мелодійність, на засоби досягнення милозвучності; формувати спостережливість, розвивати логічне мислення, удосконалювати культуру усного і писемного мовлення; виховувати любов до рідної мови як скарбниці духовності рідного народу. Хід уроку. І Оголошення теми та мети уроку. ІІ Актуалізація опорних знань учнів. Слово вчителя.


Мета: поглибити знання учнів про багатство української мови; зміцнювати любов до рідної мови через осягнення її краси, милозвучності Очікувані результати: учні розуміють, у чому полягають багатство й краса української мови, її милозвучності й мелодійності, усвідомлюють роль рідної мови в житті людини й суспільства. Обладнання: підручник, дидактичний матеріал Тип уроку: вивчення нового матеріалу. Завантажити: Тема: Багатство й краса української мови …


Рідна мова 6 клас плани-конспекти уроків. І семестр. Вступ. Урок № 1. Тема: Краса і багатство української мови. Мета: поглибити знання про багатство та красу української мови, звернути увагу на багатство її лексичного складу та граматичну досконалість, її милозвучність та мелодійність; формувати спостережливість, розвивати логічне мислення, пам’ять, емоційну сферу, вдосконалювати культуру усного й писемного мовлення; виховувати повагу та любов до рідної мови. Дати відповіді на питання: у чому виявляється багатство української мови? Яким чином досягається милозвучність української мови?) ІV. Виконання вправ на закріплення вивченого.


План-конспект вступного уроку мови в 6 класі. Урок № 1[1]. Тема: Краса і багатство української мови (вступ). Мета: поглибити знання про багатство та красу української мови, звернути увагу на багатство її лексичного складу та граматичну досконалість, милозвучність і мелодійність; формувати спостережливість, розвивати логічне мислення, пам’ять, емоційну сферу, вдосконалювати культуру усного й писемного мовлення; виховувати повагу та любов до рідної мови. Тип уроку: урок вивчення нового матеріалу. Обладнання: підручник, видання словників, мультимедійний проектор. Перебіг уроку. І. Організаційно-п.


Головна » Статті » Конспекти уроків для середніх класів » Конспекти уроків із української мови 6 клас (нова програма). Урок № 1 Тема: Краса і багатство української мови (вступ). Урок № 1. Тема: Краса і багатство української мови (вступ). Мета: поглибити знання про багатство та красу української мови, звернути увагу на багатство її лексичного складу та граматичну досконалість, милозвучність і мелодійність; формувати спостережливість, розвивати логічне мислення, пам’ять, емоційну сферу, вдосконалювати культуру усного й писемного мовлення; виховувати повагу та любов до рідної мови.


Тема уроку: Краса і багатство української мови. Мета уроку: поглибити знання про багатство української мови, звернути увагу на її милозвучність і мелодійність, розвивати спостережливість, логічне й образне мислення, пам’ять, удосконалювати культуру усного й писемного мовлення; виховувати повагу й любов до рідної мови. Тип уроку: урок засвоєння нового матеріалу. Обладнання: кілька видань тлумачного словника української мови, мультимедійний проектор (або кодоскоп), підручник. ХІД УРОКУ. І. Підготовка до сприйняття нового матеріалу. *Робота біля дошки Записати речення, визначити в словах орфограм.


Урок № 1 КРАСА Й БАГАТСТВО УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ. Мета: розширити відомості шестикласників про рідну мову, сформувати поняття про багатство і красу української мови; формувати вміння аналізувати висловлювання, відтворювати деформований текст, складати невеликі тексти відповідно до комунікативного завдання, визначати засоби, що збагачують нашу мову, доречно використовувати їх у власному мовленні; за допомогою мовленнєво-комунікативного дидактичного матеріалу сприяти осмисленню краси й багатства рідної української мови. Тип уроку: урок засвоєння нових знань (формування мовної компетенції). ХІД УРОКУ .


Краса й багатство української мови. Мета: навчальна: поглибити знання про багатство і красу української мови; розвивальна: розширити лінгвістичний кругозір учнів шостого класу; виховна: виховувати шанобливе ставлення та любов до української мови як рідної та державної, повагу до інших мов. Всі класи 1 клас 10 клас 11 клас 2 клас 3 клас 4 клас 5 клас 6 клас 7 клас 8 клас 9 клас Дошкільне виховання. Всі предмети Алгебра Біологія Географія Геометрія Екологія Економіка Зарубіжна література Іноземна мова Інформатика Інший.


Краса і багатство української мови. - План-конспект уроку (розробка уроків) - Літературне місто - Онлайн-бібліотека української літератури. Освітній онлайн-ресурс. - Мета: подати учням відомості про місце української мови серед інших слов’янських мов; розкрити красу й багатство рідної мови; виховувати в учнів любов до. Мета: подати учням відомості про місце української мови серед інших слов’янських мов; розкрити красу й багатство рідної мови; виховувати в учнів любов до української мови. Обладнання: підручник, дидактичний матеріал. ХІД уроку. I. Оголошення теми та мети уроку. II.


Мета: - навчальна: поглибити знання про багатство і красу української мови; - розвивальна: розширити лінгвістичний кругозір учнів шостого класу; - виховна: виховувати шанобливе ставлення та любов до української мови як рідної та державної, повагу до інших мов. Внутрішньопредметні зв'язки: різні рівні української мови та соціолінгвістичні відомості. Міжпредметні зв'язки: українська й інші мови; українська та світова літератури. Тип уроку: вивчення нового матеріалу. Укр.мова 6 кл. Краса й багатство української мови І. ОРГАНІЗАЦІЯ КЛАСУ Емоційна зарядка ► Виразно прочитайте вірш. Яка його основна думка? Як нема без зірок небозводу. Як блакиті без сонця нема, Так і мови нема без народу, І народу без мови нема.


Мета уроку: поглибити знання про багатство української мови, звернути увагу на її милозвучність і мелодійність, розвивати спостережливість, логічне й образне мислення, пам’ять. З РІДНОЇ (УКРАНСЬКОЇ) МОВИ В 6 КЛАСІ Тема уроку: Краса і багатство української мови. Мета уроку: поглибити знання про багатство української мови, звернути увагу на її милозвучність і мелодійність, розвивати спостережливість, логічне й образне мислення, пам’ять, удосконалювати культуру усного й писемного мовлення; виховувати повагу й любов до рідної мови. Тип уроку: урок засвоєння нового матеріалу. Обладнання: кілька видань тлумачного словника української мови, мультимедійний проектор (або кодоскоп), підручник.


Конспект уроку. Краса і багатство української мови. Рідна мова — це невід’ємна частка Батьківщини, голос народу й чарівний інструмент, на звуки якого відгукуються найтонші й найніжніші струни людської душі. Багато різних письменників з усього світу прославляють мову. Багато різних письменників з усього світу прославляють мову. Рідна мова не тільки зберігає світлі спогади з життя людини — у ній чується голос предків, вона є тим найдорожчим і найміцнішим зв’язком, що з’єднує всі покоління народу в одне велике історичне ціле. Мова народу — це саме життя. Засвоюючи мову з дитинства, ми так звикаємо до неї, що з’являється ілюзорна впевненість: у рідній мові ми все знаємо.


Урок №1 Тема. Вступ. Краса і багатство української мови. Мета: поглибити знання учнів про багатство української мови, звернути їх увагу на її милозвучність та мелодійність, на засоби досягнення милозвучності; формувати спостережливість, розвивати логічне мислення, удосконалювати культуру усного і писемного мовлення; виховувати любов до рідної мови як скарбниці духовності рідного народу. Хід уроку І Оголошення теми та мети уроку. ІІ Актуалізація опорних знань учнів. 1. Слово вчителя. Засвоюючи мову з дитинства, ми так звикаємо до неї ,що з’являється ілюзорна впевненість: у рідній мові ми все зн.


Тема: Краса і сила українського слова. Мета: Показати красу і багатство української мови, викликати бажання вивчати її, милуватися красою української мови розвивати пам’ять, уміння спостерігати мовні явища, виховувати повагу до українського народу. Обладнання:портрети письменників Т. Шевченка, І. Франка, І. Котляревського, Л. Українки, грамзапис пісні «Звучи, рідна мово». Вступне слово вчителя: Зі спільного джерела з давньоруської словесності беруть початок мови трьох братніх народів – українського, російського і білоруського. На давніх слов’янських землях наливалося життєдайною силою, вбирало.


Родной язык 6 класс планы-конспекты уроков. И семестр. Вступление. Урок № 1. Тема: Красота и богатство украинского языка. Цель: углубить знания о богатстве и красоте украинского языка, обратить внимание на богатство ее лексического состава и грамматической совершенство, ее звучность и мелодичность; формировать наблюдательность, развивать логическое мышление, память, эмоциональную сферу, совершенствовать культуру устной и письменной речи; воспитывать уважение и любовь к родному языку. Тип урока: урок изучения нового материала. Оборудование: учебник. Ход урока. И. Сообщение темы и цели урока. Мово славная и голосистая из глубокого источника! (В. Ефимович.) .


План-конспект уроку фізичної культури у 6 класі. Ця презентація містить крилаті вислови видатних людей про українську мову, її красу та багатство. Автор: Хортюк Світлана Миколаївна учитель української мови та літератури Петрівське НВО. krasa_i_bagatstvo_ukrajinskoji_movy.ppt - 712.5 KB. Класи: Середня школа.


Багатство і краса української мови Вчімося, друзі, слово любити. Слово до слова – й думка сповита. Люди без думки – птиці безкрилі. З думкою люди мудрі й щасливі. Л.Лужицька. Слайд 2. І.І. Срезневський “Українська мова- одна з найбагатших мов слов’янських … поетична, музикальна, мальовнича”. Микола Берг “ Українська мова й українська пісня- чарівна,ніжна й граціозна”. Лев Толстой “Скільки в них краси і грації, скільки дужого, молодого почуття й сили!” Слайд 3. “Слово – зброя.


КОНСПЕКТИ УРОКІВ. Вступ . 32 Урок № 1 Краса і багатство української мови . 32. Повторення, узагальнення та поглиблення вивченого . 62 Урок № 14 Активна і пасивна лексика української мови. Застарілі слова, неологізми . 8 Українська мова. 6 клас. Формування всебічно розвиненої особистості у школі забезпечу-ється організованими вчителем пошуковими видами діяльності.


Українська мова вважається наймилозвучнішою у світі. Вона дивує й захоплює багатством словника, безмежністю форм, плинністю. Цією мовою були написані неперевершені твори Шевченка, Франка, Лесі Українки, Коцюбинського. Українське слово живе в піснях мого народу, чаруючи світ поетичністю, мінливістю настроїв. Воно вводить нас у чарівний світ народних вірувань, у народну творчість, вчить любити рідний край, велику Батьківщину. Українська мова могутня, глибинна. Нехай наповнює вона наші душі багатством і красою духовності. Краса і багатство української мови (Твір-роздум). Твори з розвитку мовлення. Українська мова та література. Шкільний твір. Повернутися на сторінку Шкільні твори.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

відповіді по географії 7 клас о.г стадник нова версія

відео старі геї

ігри рибал кана андроїд