малюнки на тему видатні вчені україни

малюнки на тему видатні вчені україни


Презентация на тему ВИДАТНІ УКРАЇНСЬКІ ВЧЕНІ до уроку з науки. Видатні українські вчені Підготувала Смірнова І.А. вчитель початкових класів Уманської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №5 ім.В. І. Чуйкова Уманської міської ради Черкаської області. Слайд 2. Мета: Розширити уявлення учнів про Україну як спільноту гідних, працьовитих, талановитих людей. Ознайомити з досягненнями видатних людей України: О.Антонова, Є.Патона, Б.Патона, М.Амосова. Формувати пізнавальний інтерес. Виховувати почуття гордості за свій народ. Слайд 3. Прославляли Україну Українські люди. Їхні портрети Бачимо всюди. Патон Євген Оскарович.


Видатні Українські вчені. Завантажити презентацію. Презентація по слайдам: Слайд 1. Видатні Українські вчені. Слайд 2. Вернадський Володимир Іванович У 1917—1921 роках працював в Україні, організатор і перший президент Української Академії наук, почесний академік ряду зарубіжних академій. Наукові праці присвячено дослідженням хімічного складу земної кори, атмосфери, гідросфери, міграції хімічних елементів у земній корі, ролі і значення радіоактивних елементів в її еволюції.


Амосов М. М. – радянський вчений та український лікар, учений в галузі медицини та кібернетики, громадський діяч, академік Національної академії наук України (1969) та Академії медичних наук України (1993), Лауреат Ленінської премії (1961), Державної премії УРСР (1978, 1988) і державної премії України в галузі науки і техніки (1997). Директор Інституту серцевосудинної хірургії (1983-1988). Доктор медичних наук (1953), Герой України. Презентація на урок Біографія скачати.


Найбільший вибір готових шкільних презентацій! Видатні люди України (варіант 1) — презентація з історії України на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . Ярослав Мудрий За Ярослава Мудрого поширилося і зміцніло християнство в Київській Русі, а також оформилася організаційна структура й церковна ієрархія: 1039 документально стверджено існування Київської митрополії, що перебувала в юрисдикції константинопільського патріарха.


See more ideas about малюнки, україна, історія. Украинский народный танец развивался на протяжении всей истории Украины и впитал в себя результаты многовекового становления украинской самобытности. Причем, в каждой области Украины свои особенности народного танца по темпу, шагам, прыжкам и проходкам. Постараюсь в этом материале показать вам не…


Рисунков на тему Украина можно придумать много, на разный детский возвраст, что бы и малышам было доступно их рисовать. Традиционные рисунки про Украину это: калина, вышитые рушники, флаг, картины. Что рисовать на плакате на тему Украина на конкурс для школы или детского садика поэтапно? Фото с описанием или видео мастер-класс. тэги: детский сад, конкурс, плакат, рисунок, украина, школа. категория: образование. 2. Рисунков на тему Украина можно придумать много, на разный детский возвраст, что бы и малышам было доступно их рисовать. Традиционные рисунки про Украину это: калина, вышитые рушники, флаг, картины с цветами флага , например голубое небо и поле с золотистой пшеницей.


Вчені України. Відомі українські композитори. Видатні вчені-біологи. З давніх часів люди спостерігали за навколишнім світом та намагались пояснити природні явища. Перші спроби систематизувати знання про живу природу належать давньогрецьким філософам. У травні 1909 року в Імператорській Військово-медичній академії з успіхом захистив дисертацію на тему: «До питання про мікроскопічну будову і фізіологічне значення надниркових залоз в здоровому і хворому організмі». Одним з опонентів при захисті був великий російський фізіолог академік І.П. Павлов, що дав високу оцінку роботі молодого ученого.


Презентація на тему "Славетні українці". Всi презентації. ✅ Від українських вчителів. Завантажити безкоштовно на освітньому порталі «На Урок». Видатні вчені Славетні українці. Номер слайду 10. Олег Антонов. В 1952 році переїхав до України в Київ. В 1963 році зробив протез мітрального клапана. Член-кореспондент Академії медичних наук УРСР, академік Української Академії Наук. Номер слайду 17. Михайло Грушевський Славетні українці Видатний історик Роки життя: 1866—1934 Перший президент незалежної України — Михайло Грушевський. Номер слайду 18. Видатний педагог Славетні українці. Номер слайду 19. Василь Сухомлинський.


Видатні вчені України: Ярослав-Богдан Рудницький — український славіст, мовознавець, науковий і громадський діяч, літературознавець, фольклорист. Український народ породив зі своїх сокровенних надр велетів духу, геніїв слова, геніїв науки, вірних синів України, котрі в часи найважчих випробувань і лихоліть не зрадили своєї землі. Доля цих най славетніших синів і дочок України різна, але, поза сумнівом, всім було притаманне жертовне і високе служіння рідному народові, У цьому — їхня велич, їх безсмертя. Згадаємо ім’я ще одного вченого, яке й досі мало знають на Батьківщині.


Вы можете изучить и скачать доклад-презентацию на тему Видатні вчені України. Презентация на заданную тему содержит 15 слайдов. Для просмотра воспользуйтесь проигрывателем, если материал оказался полезным для Вас - поделитесь им с друзьями с помощью социальных кнопок и добавьте наш сайт презентаций в закладки! Презентации» Образование» Видатні вчені України. Скачать презентацию на тему Видатні вчені України можно ниже: Отправить на email Скачать. Tags. Видатні вчені України.


Презентация на тему Видатні вчені України из раздела Разное. Доклад-презентацию можно скачать по ссылке внизу страницы. Эта презентация для класса содержит 15 слайдов. Амосов М. М. – радянський вчений та український лікар, учений в галузі медицини та кібернетики, громадський діяч, академік Національної академії наук України (1969) та Академії медичних наук України (1993), Лауреат Ленінської премії (1961), Державної премії УРСР (1978, 1988) і державної премії України в галузі науки і техніки (1997). Директор Інституту серцево-судинної хірургії (1983-1988). Доктор медичних наук (1953), Герой України. Слайд 3. Текст слайда


Відомі українські вчені зробили вагомий внесок в розвиток науки нашої держави. Їхні праці знають і використовують не тільки в межах Батьківщини, а й далеко на просторах світу. Тому сьогодні визначимо хто видатні вчені України. Зміст. ВІДОМІ УКРАЇНСЬКІ ВЧЕНІ. 1.Платон Костюк. 2. Юрій Кондратюк. 3. Олександр Богомолець. 4. Микола Амосов. 5. Володимир Вернадський. 6. Борис Патон. 7. Михайло Остроградський. 8. Михайло Кравчук. ВІДОМІ УКРАЇНСЬКІ ВЧЕНІ. 1.Платон Костюк. Платон Григорович Костюк (1924-2010) – доктор наук, доктор медичних наук, професор академік НАНУ, НАМНУ, РАН, ЄАН, Інститут фізіоло.


Скачати файл з сервера #2. Назва: Презентація на тему: "Видатні українські вчені" Рік видання: 2014 Кількість сторінок: 32 Формат файлу: .ppt Розмір файлу: 2.42 mb Мова: українська. Скачали: {2262} | Коментарів: {0}. Всього коментарів: 0. Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі!!! [ Зареєструватися | Увійти ]. Пошук. Профіль.


Архип Куїнджі. Серед визначних людей, якими Україна може гордитися і які достойно представляють нашу країну на світовому рівні, - постать Архипа Івановича Куїнджі. Прийнято вважати його російським живописцем, але перш за все він художник український. Куїнджі родом з України, виріс у її приморських степах, гордився, що Україна - його земля, писав здебільшого про Україну,що й принесло йому визнання і славу, і всі його всесвітньо відомі полотна, присвячені природі України, зокрема, "Українська ніч" і "Місячна ніч на Дніпрі" - дух України, її краса і чари, тому ми з впевненістю.


Українські вчені-фізики “ Наука не має батьківщини, але не буває вченого без батьківщини, і те значення, яке його праці можуть мати у світі, він повинен відносити до своєї батьківщини ” Луї Пастер. 2 слайд. Описание слайда: Становлення фізики як науки в Україні стало можливим після заснування перших університетів у XIX ст.: Харківського, Київського та Новоросійського. Університети та інші вищі навчальні заклади стали базою фундаментальних наукових досліджень.


Українських вчених, які зробили технологічну революцію планетарного масштабу, - незліченна кількість. У статті зібрані найбільш важливі імена, без яких наш світ би не був таким, як сьогодні. Не завжди праці відбувалися на Україні, яку багатьом довелося покинути. Однак завжди варто пам'ятати, що можна змінити місце проживання, але спогади про Батьківщину з серця прибрати неможливо. Ігор Сікорський. Відомі українські вчені у розвиток світової науки внесли величезний вклад. Наша розповідь відкриває Ігор Сікорський. Це прізвище без перебільшення знають на всіх континентах, в кожному забутому куточку світу. Народився винахідник в 1889 році в Києві. Ідейним натхненником для юного Ігоря став Леонардо Да Вінчі.


Кибальчич Микола Іванович 1853 – Винахідник. Революціонер-народник. Випускник Новгород-Сіверської гімназії. Учився в Інституті інженерів шляхів сполучення ( ) і Медико-хірургічної академії в Петербурзі (1873). Арештований (1875) за революційну діяльність і 2 роки провів в одиночному увязненні. З 1878 р. – на нелегальному становищі. Організатор динамітної майстерні, «головний технік» «Народної волі». Розробив конструкцію бомб, якими був смертельно поранений імператор Олександр II ( ). Засуджений за участь у царевбивстві, Кибальчич був доставлений у жандармське управління, що розміщалося в дворі.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

відповіді по географії 7 клас о.г стадник нова версія

відео старі геї

ігри рибал кана андроїд