лекції основи літературознавства

лекції основи літературознавства


Основи літературознавства - Ференц Н.С. Підручник розкриває зміст головних літературознавчих понять, напрямів і течій, знайомить з історією розвитку світової теоретико-літературної думки. Значна увага приділяється специфіці й поетиці художньої літератури, проблемам генології і типологізації від бароко до постмодернізму. Розрахований на студентів, аспірантів, викладачів та всіх, хто цікавиться розвитком літературознавства.


Інші. Головна Література Основи літературознавства. Наст >. Авторизуйтеся для перегляду анотації та можливості завантаження одним файлом. Основні й допоміжні літературознавчі дисципліни Літературознавство та інші наукові дисципліни.


Конспект лекцій укладено на основі робочої програми навчальної дисципліни "Вступ до літературознавства". Мета видання - ознайомити студентів з основним термінологічним апаратом літературознавства, фаховим аналізом художнього тексту, своєрідністю розвитку літературного процесу. Конспект лекцій містить перелік основних тем курсу, плани та літературу до лекцій, тести для самоперевірки. Читати далі про Вступ до літературознавства.


Конспекти лекцій з курсу Вступ до літературознавства . Автор: кандидат філологічних наук, доцент кафедри німецької філології та перекладу Ніколова Олександра Олександрівна, Запоріжжя, ЗНУ, 2009. 11стр. Конспекти лекцій з курсу Вступ до літературознавства. Лекции. Файлы. Академическая и.


Посібник «Основи літературознавства» в цікавій, популярній формі дає струнку систему знань, які повинен мати кожен філолог і будь-яка освічена людина. Посібник спирається на нові, сучасні концепції та методології літературознавства і водночас містить чіткі, вивірені формулювання кожного основоположного питання теорії літератури, які полегшують і водночас поглиблюють сприйняття художнього твору і літературного процесу.


Вступ до літературознавства. Навчально-методичний посібник для студентів вищих навчальних закладів. Луганськ ДЗ “ЛНУ імені Тараса Шевченка”. Все це закладає основи літературознавчої підготовки студентів, допомагає в засвоєнні інших предметів літературознавчого циклу, зокрема історії української та зарубіжної літератур. Пропедевтичний характер курсу допомагає засвоїти ряд теоретичних положень, що сприяють розвитку наукового мислення студентів.


Розгляд комплексу наукових дисциплін про сутність та функціонування в суспільстві художньої літератури. Визначення характерних ознак легенди. Поетика козацьких пісень. Українська речитативна тоніка. Особливості європейської ренесансної літератури.


Вступ до літературознавства. Методичні рекомендації до курсу. для студентів І курсу денної форми навчання філологічного факультету. Л. Д. Чикур, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української літератури Одеського національного університету імені І. І. Мечникова. Подлісецька О. О. Вступ до літературознавства: Методичні рекомендації до. П44. курсу для студентів І курсу денної форми навчання філологічного факультету напряму підготовки 6.020303.


Лекція 1. Вступ. Літературознавство як наука. Література як мистецтво слова. Літературознавство як одна з філологічних дисциплін. Характеристика кола питань, які вивчає літературознавство. Розподіл сучасного літературознавства на три провідні галузі: теорію літератури; історію літератури; літературну критику. Моклиця М. Основи літературознавства: Посібник для студентів філол. факультетів. – Тернопіль, 2002. Лекція 5. Структура художнього твору.


Підручник "Основи літературознавства" Ференца Н.С., розрахований для студентів, аспірантів, викладачів та всіх, хто цікавиться розвитком літературознавства. Підручник "Основи літературознавства" Н.С.Ференц. pidruchniki.ws/15840720/literatura/osnovi_literaturoznavstva_-_ferents_ns. Інші команди.


Особливості розвитку зарубіжного літературознавства Історичні тенденції українського літературознавства. 1.3. Наукові методи і школи в літературознавстві. Міфологічна.школа Біографічний метод Філологічний метод Культурно-історична школа Психологічна школа Компаративістика Феноменологія Літературна герменевтика Рецептивна естетика. 5. Літературний процес.


Підручник для студентів філологічних спеціальностей вищих закладів освіти. Київ, Либідь, 2001. 486 с. Теми, що висвітлюються: Літературознавство як наука. Від Арістотеля до сьогодення: короткий огляд розвитку літературознавчої науки. Літературно-художня.


основні етапи розвитку літературознавства, літературознавчі школи від ідей античної поетики до літературознавчих концепцій ХХ – початку ХХІ ст. вклад українських учених у розвиток світової літературознавчої думки; образну природу літератури


ВКонтакте – универсальное средство для общения и поиска друзей и одноклассников, которым ежедневно пользуются десятки миллионов человек. Мы хотим, чтобы друзья, однокурсники, одноклассники, соседи и коллеги всегда оставались в контакте.


Основи літературознавчої компаративістики. Галузь знань, напрям підготовки, освітньо-кваліфікаційний рівень:0302 гуманітарні науки, спеціальність 8.02030302 філологія. Основна мета курсу – довести до відома магістрантів що становить предмет вивчення порівняльного літературознавства, розкрити основні категорії компаративного аналізу літератур, окремих літературних творів, літературних феноменів тощо.


Цикл лекцій має на меті схарактеризувати специфіку, структуру й сучасний стан . 9. Волинський П.К. Основи теорії літератури: Вступ до літературознавства. Підручник для студентів. – К., 1967. 10. Волков И.Ф. Литература как вид художественного творчества: книга для учителя. – М., 1985. 11. Вихованець І. Таїна слова. – К., 1990.


Автор будьякого художнього твору завжди репрезентує певний культурний прошарок своєї доби спостерігаючи яку беручи участь в її житті він водночас представляє певний ідеологічний або політичний напрям. Щоб розібратися в задумі письменника в політичній спрямованості його твору чи творчості треба знати основні факти біографії митця його зв'язки з іншими людьми участь у політичному і громадському житті. Вужчим за науковим обсягом вважаються так звані допоміжні галузі.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

відповіді по географії 7 клас о.г стадник нова версія

відео старі геї

ігри рибал кана андроїд