презентація на тему мінерально-сировинні ресурси україни

презентація на тему мінерально-сировинні ресурси україни


Презентация на тему Мінерально-сировинні ресурси до уроку з біології. Мінерально-сировинні ресурси Компетентності Учень: пояснює: взаємозв’язки між геологічною будовою території та корисними копалинами; класифікацію родовищ корисних копалин України; визначає: господарське значення мінерально-сировинних ресурсів; наводить приклади: поширення родовищ корисних копалин; висловлює судження: про заходи по раціональному використанню та охороні корисних копалин. Слайд 2. Менше в Україні родовищ кольорових металів: запаси ртуті виявлені у центральній частині Донбасу (Микитівка) та Закарпатті, хрому – у Побужжі, невеликі поліметалічні родовища – у Закарпатті.


2 \ Україна добре забезпечена багатьма мінерально- сировинними ресурсами. Тут відомо понад 90 видів корисних копалин, відкрито близько 8000 родовищ.Однак видобуваються мінерально-сировинні ресурси не завжди раціонально в надрах часто залишається і втрачається 20-80% корисних копалин. 3 Мінерально-сировинні ресурси поділяють на три великі групи: паливні (горючі), рудні (металеві), нерудні (неметалеві). 4 У межах України зосереджено великі запаси марганцевих, залізних руд, урану, коксівного вугілля, каолінів, вогнетривких глин, самородної сірки, кухонної та калійної солей, цементної сировини.


Мінерально-сировинні ресурси (варіант 1) — презентація з географії на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . В цілому Україна добре забезпечена різноманітними мінеральносировинними ресурсами, які широко використовуються в народному господарстві, йдуть на експорт. У республиці склався досить високий рівень задоволення власних потреб у сировині і паливі.По вогнетривких глинах, наприклад, у 1990 р. він становив 105%, сірці – 200%, солі кухонної – 150%, сировині для виробництва скла – 157%, каменю будівельному – 116%, цементній сировині – 100%.


Похожие презентации: Корисні копалини України. Мінерали та гірські породи. Корисні копалини України. Корисні копалини в рідному краї. Ресурсозабезпеченість країн світу. Закономірності поширення мінеральних ресурсів. Залежать від геотектонічної будови території !!! Платформи Щити Магматичні метаморфічні 1. Руди чорних металів 2. Деякі кольорові руди 3. Нерудні Складчасті області Плити та западини Передгірські Складчасті та між системи гірські прогини Магматичні Осадові 1) Паливні 2) Нерудні 1) Руди КМ 2) Нерудні.


Инфоурок › География ›Презентации›Презентація до уроку "Різноманітність і багатство мінерально-сировинних ресурсів, їх зв’язок із геологічною будовою. Закономірності поширення корисних копалин". Презентація до уроку "Різноманітність і багатство мінерально-сировинних ресурсів, їх зв’язок із геологічною будовою. Закономірності поширення корисних копалин". Скачать материал.


Презентация на тему Мінерально-сировинні ресурси України. Паливні корисні копалини, предмет презентации: География. Этот материал содержит 16 слайдов. Красочные слайды и илюстрации помогут Вам заинтересовать свою аудиторию. Для просмотра воспользуйтесь проигрывателем, если материал оказался полезным для Вас - поделитесь им с друзьями с помощью социальных кнопок и добавьте наш сайт презентаций ThePresentation.ru в закладки! Главная. География. Мінерально-сировинні ресурси України. Паливні корисні копалини. Слайды и текст этой презентации.


Мінерально-сировинні ресурси корисні копалини, які видобувають із надр Землі і використовують у різних галузях виробництва . Готовые презентации в PowerPoint для детей,учащихся школ и вузов, а также для учителей и преподавателей доступны для скачивания. Все презентации разделены на категории для удобства поиска и навигации.


Презентация, доклад на тему Презентація до уроку Різноманітність і багатство мінерально-сировинних ресурсів, їх зв’язок із геологічною будовою. Закономірності поширення корисних копалин. Презентація до уроку Різноманітність і багатство мінерально-сировинних ресурсів, їх зв’язок із геологічною будовою. Закономірності поширення корисних копалин, предмет презентации: География. Этот материал в формате pptx (PowerPoint) содержит 59 слайдов, для просмотра воспользуйтесь проигрывателем. Тут була у 1795 р. споруджена перша в Україні кам'яновугільна шахта. Нині Донбас дає 98% видобутку кам'яного вугілля України. Донбас. Слайд 6.


презинтація до уроку: "різноманітність і багатство мінерально- сировинних ресурсів україни. Паливні корисні копалини". 8 клас. Презинтація в собі містить відомості про корисні копалини України. Даний матеріал виокремлює ознаки та класифікує паливні корисні копалини. Особливістю презинтації також є те, що матеріал дозволяє систематизувати знання учнів за кількома рівнями: основні положення подані більшим шрифтом, а додаткові відомості для поглибленого вивчення відокремлено і подано у вигляді картинок (фото).


Мінерально-сировинні ресурси. Під мінеральними ресурсами розуміють сукупність різних видів корисних копалин, які можуть бути використані за сучасного рівня розвитку продуктивних сил. За характером використання мінеральні ресурси поділяються на групи: паливно-енергетичні, рудні й нерудні. На їх базі розвиваються такі важливі галузі промислового виробництва, як чорна і кольорова металургія, електроенергетика, машинобудування, хімічна промисловість та ін. В Україні виявлено 307 родовищ нафти і газу, які зосереджені переважно на північному сході країни, у Прикарпатті і Причорномор'ї. Початкові розвідані запаси становили понад 3,4 млрд. т умовного палива. Ступінь виснаження розвідних запасів становить понад 60%.


Мінера́льно-сирови́нний ко́мплекс на рівні 1990 — 1991 років забезпечував 23 —25% валового національного продукту. З добуванням та використанням корисних копалин пов'язано 48% промислового потенціалу України і до 20% її трудових ресурсів. Ці показники наближаються до показників розвинутих країн з потужною гірничодобувною промисловістю, де зосереджено від 20 до 40% загальних інвестицій та до 20% трудових ресурсів. Державним балансом запасів на 1 січня 2001 p. враховано близько.


Мінерально-сировинні ресурси України. Тести. 1. Корисні копалини переважно осадового походження в межах осадового чохла тектонічних западин . 3. Уперше в Україні почали видобувати нафту: а) у Дніпровсько-Донецькій нафтогазоносній провінції; б) у Карпатській нафтогазоносній провінції; в) у Причорноморсько- Кримській нафтогазоносній провінції. 4. Поклади бурого вугілля зосереджені на території України: а) у Донбасі; б) у Львівсько-Волинському басейні; в) у Дніпровському басейні. 5. Поклади залізних руди приурочені до: а) УЩ; б) Індоло-кубанського прогину; в) Волино-Подільської плити; г) Донецько-Дніпровської западини. 6. Найбільший обсяг сировини в Україні містить залізорудний басейн


Цей інформаційний ресурс присвячено мінеральним ресурсам України та створено на Державному науково-виробничому підприємстві «Державний інформаційний геологічний фонд України» (ДНВП «Геоінформ України») у рамках спільного проекту з Геологічною службою Норвегії. Інформаційний ресурс створено з метою ознайомлення надрокористувачів та широкого загалу громадськості з сучасним станом мінерально-сировинної бази України і містить інформацію щодо поширення корисних копалин, їх запасів, видобутку тощо. Україна належить до регіонів світу, найбільш насичених мінеральними ресурсами. Мінерально-сировинний комплекс забезпечує вагому частку валового національного продукту.


Презентація до предмету Географія, 10 клас Тема: «Географічне середовище як сфера взаємодії суспільства і природи. Світові природні ресурси. Ресурсозабезпеченість. Нaпопулярніший тaкий поділ: - зa видaми: мінeрaльно-cировинні, водні, зeмeльні, біологічні (твaринні тa роcлинні, у тому чиcлі ліcові), клімaтичні, рeкрeaційні, Cвітового окeaну; - зa вичeрпніcтю: вичeрпні (рecурcи нaдр тa eкоcиcтeми) і нeвичeрпні (eнeргія cонця, вітру, припливно-відпливнa, хвильовa, гeотeрмічнa, тeрмоядeрнa тощо); - зa можливіcтю caмовідновлeння: відновлювaні (зeмeльні, біологічні, водні) тa нe відновлювaльні (більшa чacтинa мінeрaльних рecурcів). Природні рecурcи нa зeмній кулі розміщені нeрівномірно.


Світові мінеральні ресурси. Географія 10 клас Подробнее. Мінерально сировинні ресурси. Паливні корисні копалини Подробнее. Географія 9 клас. Сучасні тенденції розвитку світового господарства. Подробнее. Презентація на тему: "Країни сусіди України" Подробнее. Сучасне світове господарство. Географія 10 клас Подробнее. Світові природні ресурси Подробнее. Промисловість світу: металургія. Географія 10 клас Подробнее. Проект на тему: "Мінеральні ресурси світу" Подробнее. Урок з природознавства, 4 клас. Тема: "Корисні копалини України", вчитель Фарносова О.В. Подробнее. Презентація.


Презентація на тему: "Мінеральні ресурси світу". Hace 2 años. Світові мінеральні ресурси. Географія 10 клас. Hace 7 meses. Урок №18 Корисні копалини України, їх класифікація за використанням, географія, закономірності поширення. Паливні . Географічне середовище. Презентація на тему: "Мінерально - сировинні ресурси Дніпропетровської області". Hace un año. Корисні копалини.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

відповіді по географії 7 клас о.г стадник нова версія

відео старі геї

атлас з географії 7 клас