кримінальне право сша та англії реферат

кримінальне право сша та англії реферат


РОЗДІЛ 2: Особливості кримінального процесу Англії 7. 2.1 Доказове право .7. 2.2 Порушення кримінального переслідування і розслідування кримінальних справ .10. 2.3 Розгляд кримінальних справ в судах першої інстанції 11. 2.4 Оскарження судових рішень 17. Щодо Англії, то тут дотепер немає свого кримінально-процесуального кодексу, діють правові інститути, які виникли ще декілька століть тому, а саме судочинство грунтується на більше ніж 300 законодавчих актах і численних судових прецедентах, які нерідко характеризуються архаїчністю. Наприклад, у сучасному процесі нерідко юристи Англії використовують "Велику хартію вільностей" 1215 року для обґрунтування права кожної людини бути судимою собі рівними.


Кримінальне право США сформувалося і розвивалося під впливом англійського права прецедентів. Проте в американському праві відразу ж все більшого значення стали набувати акти Конгресу і законодавчих органів окремих штатів. США - федеративна держава, в якій діють федеральні кримінальні закони та кримінальні закони окремих штатів. Ці дві системи існують паралельно, причому федеральні кримінальні закони встановлюють лише відповідальність за злочини, що посягають на безпеку США (зрада, шпигунство), а також за злочини федеральних службовців та інші злочинні інтереси, що стосуються декількох або всіх.


Джерела кримінального права країн англо-американської правової сім’ї - Джерела кримінального права - Кримінальне право і кримінальний процес країн англо-американської та континентальної правових сімей - Право в країнах західної цивілізації - Держава і право країн епохи громадянського суспільства - Історія держави і права зарубіжних країн як навчальна дисципліна - Історія держави і права зарубіжних країн - Навчальний посібник - Бостан Л. М. - Київ 2008.


Кримінальне право Англії (як і право в цілому) знає два основних джерела - статути (парламентське некодіфіцірованное законодавство) і судові прецеденти. Виникло кримінальне право саме як прецедентне право (загальне право); королівські суди, розглядаючи справи і виносячи вироки, створювали норми (правила), які згодом і лягли в основу англійського кримінального права. Особливістю кримінального права США є проведена в ньому детальна класифікація кримінально караних діянь. Так, згідно з Кримінальним кодексом штага Нью-Йорк все посягання діляться на фелонії (п'яти категорій), місдімінор (трьох категорій), порушення і дорожні проступки.


В решті штатів загальне право проголошено чинним, але в узгодженні зі статутним (законодавчим) правом з пріоритетом прецеденту — судового та адміністративного. Загальне право Англії Англо-американський тип правової системи розвивався поза істотним впливом континентального права, яке стало творінням двох юридичних еліт — римської і європейської. На відміну від нього загальне право середньовічної Англії створювалося королівськими (вестмінстерськими) суддями. Поступово затверджувалася однаковість підходів до вирішення аналогічних справ для всієї країни. При розгляді справ прагнули додержуватися р.


Загальне право в Англії було створено Вестмінстерськими суддями, а право справедливості зложилося з рішень суду канцлера, які виправляли недоліки загального права. От чому право даних країн і по походженню, і за структурою називають прецедентним [12, 94]. Основною формою (джерелом) кримінально-процесуального права є судова практика. Кримінально-процесуальному праву США на відміну від англійського завжди властиві деякі риси, що зближають його з континентальною системою. Наявність більш розвиненого законодавства (особливо Конституції США й п’ятнадцяти виправлень), а також федеративного пристрою помітно відрізняють американське право від британського.


Реферати українською » История » Держава право у Великобританії й США в новітнє час. Реферат Держава право у Великобританії й США в новітнє час. Предыдущая страница | Страница 2 из 6 | Следующая страница. У ХХІ столітті в Англії розвинулася система соціального забезпечення, було створено національна служба охорони здоров'я, національне страхування. Важливі зміни у ХХІ столітті зазнали норми кримінального права Англії, хоч і зараз переважну частину становлять акти, ухвалені під час реформи 1830-1880 рр. (найстарший - закону про державну зраду 1351г.). Але сучасне законодавство охоплює майже всі основні інститути загальної частини й юридично значимі ознаки, що характеризують конкретні види злочинів.


§ 1. Кримінальне право Англії. Історія розвитку кримінального законодавства. Власне англійським прийнято вважати кримінальне право Англії та Уельсу. У Шотландії діє цілком самостійна правова система, що носить відбиток французького впливу (XVI і XVII ст.); значні особливості характеризують і кримінальне право Ірландії. Виникнення знаменитого англійського загального права зазвичай пов'язують з нормандським завоюванням 1066 р. Сам термін "загальне право" народився в результаті того, що сталося в той період злиття правових норм англосаксонських племен з традиціями нормандців.


Особливості права США. Право Сполучених Штатів формувалося і розвивалося за класичними канонами буржуазного права. Як англійські колонії, штати сприйняли англійське "загальне право". При утворенні самостійних держав-штатів і федеративної держави воно було збережене, і до сьогодні в окремих штатах є основою чинного цивільного, кримінального і процесуального права. Процес розвитку права Сполучених Штатів яскраво простежується на кримінальному праві та судовому процесі. Американські правознавці і практики кінця XVIII-початку XIX ст. зіткнулися з певними труднощами, застосовуючи в кримінальному судочинстві запозичені з Англії правові доктрини.


Судові органи Англії. Кримінальне провадження у судах першої інстанції США. Кримінальне провадження у судах першої інстанції Англії. Перегляд судових рішень в США. Перегляд судових рішень в Англії. I. Розгляд теоретичних питань: Практичне заняття (не передбачене). Теми рефератів: 1. Склад Верховного суду Англії (Високий суд, Суд корони і кримінальне відділення Апеляційного суду), як вищого суду та його повноваження. 2. Взаємодія судової системи штатів з федеральними судами у США. 3. Судові стадії кримінального процесу Англії. II. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ (9 годин). 1. Характеристика маг.


УКРАЇНА 126 Порушення кримінальної справи 126 Основні положення досудового розслідування . УКРАЇНА 181 Підсудність 181 Попередній розгляд справи суддею 185 Загальні положення судового розгляду 192 Порядок судового розгляду 196 ФЕДЕРАТИВНА РЕСПУБЛІКА НІМЕЧЧИНА . Це сприяє збагаченню їхньої правової культури дає змогу уникнути шаблонності в процесуальному мисленні допомагає краще осмислити можливі шляхи удосконалення судової справи в нашій країні. Розрізняють три історичні форми кримінального процесу: змагальний або.


Статутне право Англії і США, його місце серед інших джерел кримінального права. Кодифіковане законодавство. Судовий прецедент як джерело кримінального права Англії і США. Підзаконні акти як джерела кримінального права сучасних зарубіжних країн. Доктринальні праці як джерела кримінального права Англії і США. Роль судового тлумачення в Англії і США. Значення рішень, прийнятих Касаційним судом Франції. Судове тлумачення в Німеччині. Відповідальність юридичних осіб (корпорацій) по кримінальному праву Англії, США та Франції. Форма контролю: Схема, опитування. Тема 4. Стадії вчинення злочину Питання для опрацювання: Відповідальність за підготовчі дії та замах по кримінальному праву зарубіжних країн.


Щодо встановлення інституту кримінальної відповідальності юридичних осіб в Англії слід зазначити, що така можливість початково виключалася, що реалізовувалось через вимогу права про те, що підсудний сам особисто повинен з'явитися в суд, а також через заборону явки в суд в особі баррістера (представника). «Кримінальне право -- писав ще 1879 р. Р. Філлімор у коментарях з міжнародного приватного та публічного права -- має справу з фізичними особами -- істотами, що мислять, відчувають, мають волю. Юридичні особи не мають цих атрибутів, хоча через представництво та систему управління воля визначених індивідів розглядається як воля корпорації.


Найбільш гострою зброєю в боротьбі зі злочинністю є закон. Основні завдання кримінального законодавства практично всіх держав полягають у захисті кримінально-правовими засобами від злочинних посягань особи прав і свобод громадян державних і громадських інтересів власності а також всього правопорядку в країні.


Кримінальне право і процес США в XVIII–XIX. Правова система США.Етапи формування правової системи США. Розвиток права США. Економічне і політичне становище північно-американських колоній Англії.Декларація незалежності 1776 р. Розвиток кримінального права та процесу. 1. Правова система США.Етапи формування правової системи США.Правова система США починає формуватись ще у ХVІІ — ХVІІІ ст. в умовах світового колоніалізму і зберегла свої первинні особливості до сьогодні.


Безкоштовні Реферати по Кримінальне Право в Сша для студентів. 1 - 20. ї частини кримінального права іноземних держав § 1. Кримінальне право Франції та Німеччини § 2. Кримінальне право Англії та США § 3. Кримінальне право Росії Розд. Зберегти роботу. Кримінальне право. ББК 67.9(4УКР)308я73 К82 Рекомендовано Міністерством освіти і науки України Підручник. Зберегти роботу. Кримінальне право. кримінальних справ.


Джерела кримінального права країн англо-американської правової сім’ї: Джерела кримінального права Англії (Великобританії) Розвиток кримінального права в Англії і, зокрема, його пристосування до умов капіталістичного суспільства відбувалося особливими шляхами, що було зумовлено незавершеним характером англійської . -


Кримінальне право Англії та США (втілення в кримінальному праві Англії і США принципів англо-саксонської системи права. Історичні етапи розвитку кримінального права Англії і США. Кримінально-правові норми, що мають конституційної характер. Доктрина прецеденту і її дію. Норми загального і статутного права як джерела кримінального права. Федеральне законодавство і законодавство штатів в США. Особливості поняття злочинного діяння. Класифікація злочинних діянь. Стадії вчинення злочину: підбурювання, змову, замах. регла- ментація інституту співучасті в кримінальному праві Англії і США. Теорії покар.


Вступ РОЗДІЛ 1: Загальна характеристика англосаксонської системи права РОЗДІЛ 2: Особливості кримінального процесу Англії 2.1 Доказове право 2.2 Порушення кримінального переслідування і розслідування кримінальних справ 2.3 Розгляд кримінальних справ в судах першої інст�. Курсова робота. на тему: Особливості кримінального процесу Англії та США. ПЛАН. Вступ.3. РОЗДІЛ 1: Загальна характеристика англосаксонської системи права.4. РОЗДІЛ 2: Особливості кримінального процесу Англії.7. Доказове право.7.


Англійське кримінальне право — галузь права, котра в межах юрисдикції Англії та Уельсу пов’язана із злочинами та їх наслідками; галузь взаємно доповнює цивільне право Англії та Уельсу. Тобто англійське кримінальне право — це сукупність правових норм, пов’язаних із діями, за які, на думку держави, слід карати (Пітер Лейленд); кримінальне право — те, яке визначає, чи є діяння злочином (Сміт та Хоґан). Кримінальне право Франції. Кримінальне право Німеччини. Кримінальне право Італії. Кримінальне право Росії.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

відповіді по географії 7 клас о.г стадник нова версія

відео старі геї

ігри рибал кана андроїд