економічна теорія лекції

економічна теорія лекції


Лекції. Розділ 1. фундаментальні поняття економіки. Тема 1.Завдання економічної науки та її значення в житті суспільства і людини. Тема 2. Економічні потреби і виробничі можливості суспільства. Тема 3. Економічна система суспільства. Тема 4. Економічні відносини власності. Розділ 2. фундаментальні процеси та явища ринкової економіки. Тема 5. Форми організації суспільного виробництва. Тема 6. Гроші в ринковій економіці.


Економічні закони 4. Функції економічної теорії. Економічна політика. Маржиналізм – це теорія, за якою економіка є комплексом індивідуальних господарств, дослідження законів якого базується на аналізі господарських рішень індивідів, а саме – споживача, що прагне максимізувати корисність наявних у його розпорядженні благ, та виробника, який бажає одержати максимум прибутку з даних ресурсів або мінімізувати витрати за наявних цін.


ЕКОНОМІЧНА ТЕОРІЯ. Курс лекцій. 2012 – 2013 навч.рік, Тернопіль. ВСТУП. Тема 1 Методологічні основи економічної теорії. Лекція 1. 1. Економіка – основа життя людини і суспільства. 2. Виробництво та його основні елементи. 3. Економічні ресурси і фактори виробництва. 4. Людина в економіці і економічні відносини людей. 1. Економіка – основа життя людини і суспільства.


Навчальна мета лекцій: - систематизувати та поглибити знання; - залучити студентів до аналітичної та творчої діяльності розвити вміння узагальнювати, відстоювати свою точку зору на явища; - виховувати почуття відповідальності та серйозний підхід до роботи, культуру поведінки та спілкування в колективі; - розуміння основних понять і термінів дисципліни. Конспект на урок Економіка скачати.


Економічна теорія - це наука, яка вивчає взаємодію людей в процесі пошуку ефективних шляхів виробництва матеріальних благ і послуг в умовах рідкості і обмеженості ресурсів з метою максимального задоволення постійно зростаючих і необмежених потреб людини і суспільства. Економічна наука - це сукупність знань, що дозволяють відповісти на ряд основних питань: Що слід робити і в якій кількості? (структура виробництва) як.


Основи економічної теорії ЛЕКЦІЇ. Зміст Тема 1. Предмет і метод економічної теорії 2 Тема 2. Суспільне виробництво і його результати 10 Тема 3. Власність у системі суспільного виробництва. 19 Тема 4. Основні типи економічних систем 25 Тема 5. Суспільне відтворення та його циклічність 38 Тема 6. Основи ринкового господарства 46 Тема 7. Сучасний ринок і механізм його функціонування 57 Тема 8. Ринкова інфраструктура 66 Тема 9. Підприємництво в ринковій економіці 77 Тема 10.


В курсі лекцій висвітлюються загальні основи економічного життя суспільства розкриваються закономірності розвитку суспільного виробництва з’ясовується механізм дії ряду економічних законів та механізм використання їх людьми у процесі господар.


Донецький державний університет управління. ЕКОНОМІЧНА ТЕОРІЯ Конспект лекцій. Рекомендовано навчально–методичною Радою ДонДУУ. протокол №____ від 11.06.


Лекція 1. Вступ до економічної теорії. Лекція 2. Суб'єкти економічних відносин. Лекція 3. Суспільне виробництво та його результати. Теоретичний матеріал до лекції 1 Файл. Теоретичний матеріал до лекції 2. Файл. Теоретичний матеріал до лекції 3 Файл. Лекція 4. Сталий розвиток як спосіб збереження довкілля. Лекція 5. Обмеженість ресурсів та альтернативна вартість. Теоретичний матеріал до лекції 4 Файл. Теоретичний матеріал до лекції 5 Файл. Відео "Економічний вибір.


Дніпропетровськ, АМСУ, 2010. - 66 с. Людина та економіка Людина як фактор і кінцева мета виробництва. Економічні якості людини. Діяльність людини. Потреби та економічні інтереси людини. Предмет та метод економічної теорії. Предмет та функції економічної.


Функції економічної теорії. Економічна теорія є фундаментальною економічною наукою, яка утворює базу для розвитку суспільної теорії та практики. Тому вона виконує ряд важливих функцій. Пізнавальна функція. Економічна теорія досліджує сутність економічних явищ і процесів, відкриває закони, яким підпорядкована економічна діяльність. Завдяки цій функції економічна теорія озброює людство необхідними знаннями у сфері економіки. Методологічна функція.


Короткий конспект лекцій з дисципліни «Основи економічної теорії» для студентів інженерних спеціальностей вузу /Укл. Л.В.Родичева, О.К.Гаршина.-Краматорськ: ДДМА, 2004. - 125 с.


Лекція 1. Предмет і метод економічної теорії Економічна теорія та система економічних наук Еволюція предмета економічної теорії Методологія економічної теорії Основні напрямки розвитку сучасної економічної теорії Лекція 2. Загальні основи економічного розвитку Суспільне виробництво і відтворення Товарне виробництво. Товар і гроші Власність як основа економічної системи Економічні системи Лекція 3. Суб'єкти та об'єкти економічного розвитку Економічні агенти.


Вступ до економічної теорії. Глава 1. Економічна теорія як наука. § 1. Економіка як об’єкт дослідження економічних наук. § 2. Предмет економічної теорії. § 3. Методологія економічної теорії. § 4. Функції економічної теорії. Взаємозв’язок економічної теорії, економічної політики і права. Глава 2. Етапи виникнення, становлення та розвитку економічної теорії. § 1. Зародження економічних знань. § 2. Меркантилізм, класична політична економія, марксистська політична економія.


Загальні основи економічного розвитку Предмет економічної теорії Світова економічна думка про предмет економічної теорії та політичної економії Зародження економіки як науки. Основні етапи розвитку політичної економії та економічної теорії Сучасні економісти про предмет економічної теорії. Обґрунтування предмета економічної теорії та політичної економії. Основні відмінності між політичною економією і економікс. Функції економічної теорії.


Економічна теорія дає можливість вивчати закони розвитку економічних систем, діяльність економічних суб’єктів, спрямовану на ефективне господарювання в умовах обмежених ресурсів з метою задоволення своїх безмежних потреб. 2. Предмет економічної теорії і його тлумачення різними школами. Складові частини сучасної економічної теорії. Позитивна і нормативна економічна теорія. 3. Економічні закони, принципи і категорії. Система економічних законів.


КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЙ з дисципліни. “ЕКОНОМІЧНА ТЕОРІЯ” Миколаїв - 2007. ВСТУП Якість спеціаліста в сучасних умовах визначається тим, наскільки досконало володіє він своїм фахом, має широку наукову та практичну підготовку, глибоко знає економічну теорію. Спеціалісти такої якості – це, насамперед, підприємливі люди. Їх риси – ініціативність, вміння самостійно приймати економічно правильні рішення та відповідати за них.


Економі́чна тео́рія, або теорети́чна еконо́міка, — наука, що вивчає фундаментальні закони і категорії економічного життя суспільства. Виникнення сучасної економічної теорії пов'язано з іменем шотландського вченого XVIII ст. Адама Сміта, який виклав основи економічної теорії у своїй роботі «Дослідження про природу і причини багатства народів» (1776 р.). Вивчення проблем вибору в умовах обмеженості ресурсів для максимального задоволення потреб людей. Складається з багатьох шкіл і направлень. Економічна.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

відповіді по географії 7 клас о.г стадник нова версія

відео старі геї

ігри рибал кана андроїд