м.закович українська та зарубіжна культура

м.закович українська та зарубіжна культура


У цьому навчальному посібнику культурологія розглядається як наука, що ставить своїм завданням розкрити логіку, внутрішні закономірності та найважливіші особливості розвитку української та зарубіжної культури. Книга дає змогу читачеві ознайомитися із фундаментальними досягненнями культури окремих народів у контексті розвитку світової культури. Посібник підготовлено відповідно до навчальної програми, за якою автори читають курс культурології студентам Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова.


М.М. Закович, І.А. Зязюн, О.М. Семашко та ін.; За ред. М.М. Заковича. - 4-те вид., стер. - К.: Знання, 2009. - 589 с. - (Вища освіта XXI століття). ISBN 978-966-346-619-4. У цьому навчальному посібнику культурологія розглядається як наука, що ставить своїм завданням розкрити логіку, внутрішні закономірності та найважливіші особливості розвитку української та зарубіжної культури. Книга дає змогу читачеві ознайомитися із фундаментальними досягненнями культури окремих народів у контексті розвитку світової культури. Посібник підготовлено відповідно до навчальної програми, за якою автори читають ку.


За ред. М.М. Заковича. — К.: Т-во "Знання", КОО, 2000. — 611 с. Українська культура у XX столітті. 558. 1. Національно-культурне піднесення 20-х років в Україні як передумова розбудови освіти і науки.


Українська культура у XX столітті..504 1. Національно-культурне піднесення 20-х років в Україні як передумова розбудови освіти і науки..504 2. Література й театр на тлі нових національних та соціальних реалій..509 3. Український мистецький авангард та його доля..518 4. Українська культура II половини XX століття..526 Запитання для самоконтролю..542 Література..543 IX. Скачать книгу "Культурологія: українська та зарубіжна культура / За ред. М.М. Заковича" (doc для MS Word). Отсканированные страницы книги "Культурологія: українська та зарубіжна культура / За ред. М.М. Заковича" (djvu). Архивы с книгой под паролем. Стоимость пароля - 25 грн.


Українська та зарубіжна. Культура. 3 тє видання. Кордон М. В. К 66 Українська та зарубіжна культура: Підручник. 3 тє видання. – Київ: Центр учбової літератури, 2010. — 584 с. ISBN 978 611 01 0015 1. Розглядається історія української та зарубіжної культури — від первісного суспільства до кінця XX ст. Висвітлені, насамперед, пи тання розвитку освіти, наукових знань, літератури і мистецтва на різних етапах людської історії. Для студентів вищих навчальних закладів. УДК 008(477+1 87)(075.8) ББК 71(4УКР)+71(О)я73.


Закович М.М. Культурологія: українська та зарубіжна культура 3. Оценить. нет оценки. 3 прочитали 3 планируют. У цьому навчальному посібнику культурологія розглядається як наука, що ставить своїм завданням розкрити логіку, внутрішні закономірності та найважливіші особливості розвитку української та зарубіжної культури. Книга дає змогу читачеві ознайомитися із фундаментальними досягненнями культури окремих народів у контексті розвитку світової культури. Посібник підготовлено відповідно до навчальної програми, за якою автори читають курс культурології студентам Національного педагогічного універс.


Фінанси. Інші. Головна Культурологія Культурологія: українська та зарубіжна культура. Наст >. Авторизуйтеся для перегляду анотації та можливості завантаження одним файлом. Українська культура Періодизація розвитку української культури Стародавня культура східних слов'ян Джерела вивчення культури стародавніх слов'ян Основні етапи розвитку стародавньої культури східних слов'ян Київська русь Особливості світорозуміння людини часів Київської Русі Мислителі Київської Русі. Книжна справа Зародження і розвиток шкільної освіти.


Українська та зарубіжна культура. Словник культурологічних термінів. Рекомендовано Міністерством освіти і науки України як навчальний посібник для студентів. — К.: Либідь, 1993; Історія української та зарубіжної культури: Навчальний по-сібник / За ред. Клапчука С. М., Остафійчука В. Ф. — К.: Вища школа, 1999; Українська та зарубіжна культура: Навчальний по-сібник / Закович М. М., Зязюн І. А., Семашко О. М. та ін. / За ред. Заковича М. М. — К.: Т-во «Знання», КОО, 2000; Українська і зарубіжна культура. Навчальний посібник / За заг. ред. Заблоць-кої К. В. — Донецьк: «Східний видавничий дім», 2001 та багато інших).


Українська та зарубіжна культура. Словник культурологічних термінів. Рекомендовано Міністерством освіти і науки України як навчальний посібник для студентів. — К.: Либідь, 1993; Історія української та зарубіжної культури: Навчальний по-сібник / За ред. Клапчука С. М., Остафійчука В. Ф. — К.: Вища школа, 1999; Українська та зарубіжна культура: Навчальний по-сібник / Закович М. М., Зязюн І. А., Семашко О. М. та ін. / За ред. Заковича М. М. — К.: Т-во «Знання», КОО, 2000; Українська і зарубіжна культура. Навчальний посібник / За заг. ред. Заблоць-кої К. В. — Донецьк: «Східний видавничий дім», 2001 та багато інших).


Українська та зарубіжна культура. Навчальний посібник / За ред. М.М. Заковича. — К., 2000. - 469с. Змістовий модуль І. Культорологія як наука. Історія та теорія культури. Тема 1. Культурологія як наука (4 год.) Семінарське заняття, модульний контроль, тестування, індивідуальне заняття.


Реферати українською » Культура и искусство » Культурологія. Українська та Зарубіжна культура. Реферат Культурологія. Українська та Зарубіжна культура. Предыдущая страница | Страница 3 из 30 | Следующая страница. культури пов’язані з появою в європейській літературі ХУП-ХУШ ст. пригодницького, детективного, авантюрного роману. Саме він значно розширив аудиторію читачів за рахунок величезних тиражів. Прикладом служить творчість англійського письменника Даніеля Дефо – автора широко відомого роману “ Життя й незвичайні пригоди Робінзона Крузо”. Українська та зарубіжна культура: Навч. посібник (М.М.Закович, І.А.Зязюн, О.М.Семашко та ін.). – з вид. – К.: Знання, 2007. – 567с.


Історія української та зарубіжної культури. 5. Тема 1. КУЛЬТУРА: СУТНІСТЬ, СТРУКТУРА, ФУНКЦІЇ. та української культури; - культурно-історичну типологію. У п’ятому питанні, як окрему структурну частину духовної культури, виділяємо художню культуру і висвітлюємо: - місце, характерні риси художньої культури; - специфіку мистецтва — однієї із форм суспільної свідомості; - особливості художнього творення та художнього сприйняття; - види та жанри мистецтва, поняття “художнього стилю”, іс-. торичну еволюцію стилів у європейському та українському мистецтві. У шостому питанні з’ясовуємо взаємовідношення людини і культури, наголошуючи на таких аспектах: 7.


Культура України 1900-1930 рр. розвивалася в надзвичайно складних умовах політичного протистояння. Багато митців були змушені емігрувати чи загинули, було знищено безліч культурних цінностей. Проте саме в цей період закладені основи "українського Відродження" - сплеску української культури 20-х рр. XX століття. Найбільше культурних здобутків зафіксовано в часи Української Держави П. Скоропадського. Українська та зарубіжна культура: Навч. посібник (М.М.Закович, І.А.Зязюн, О.М.Семашко та ін.). – з вид. – К.: Знання, 2007. – 567 с. 8. Фрейд Зігмунд. Вступ до психоаналізу: Лекції . Модернізм в українській культурі кінця ХІХ-початку ХХ століття.


1. Періодизація новітньої історії культури України. Українська культура у 1917 – 1920 роках. 2. Радянська політика “українізації” та її вплив на розвиток культури України у 1920-их – на початку 1930-их років. 3. “Розстріляне відродження” в українській культурі. 4. Розвиток української культури у роки Другої світової війни та у перше повоєнне десятиріччя. 5. Українська культура у роки хрущовської “відлиги”. “Шістдесятники” у культурі. 6. Кризові явища у культурі 1970-их – 1980-их роках. 11. Українська та зарубіжна культура: навчальний посібник / М.М. Закович, І.А. Зязюн, О.М. Семашко та ін.; за ред. М.М. Заковича. – К.: Т-во „Знання”, КОО, 2000. – 622 с.


Українська та зарубіжна культура/ За ред. М.М. Заковича. – Київ: Знання, 2002. – С. 494-508. Лекції з історії світової та вітчизняної культури / Під ред. Я.В. Яртися. – Львів: Світ, 1994. – С.390-404. УКРАЇНСЬКА КУЛЬТУРА У ДРУГІЙ ПОЛОВИНІ ХХ століття. План. 1. Розвиток української літератури та мистецтва в роки післявоєнної відбудови (друга половина 40 – перша половина 50-х рр.) 2. Десталінізація суспільно-політичного життя в СРСР та її вплив на розвиток української літератури та мистецтва. Шістдесятництво. 3. Досягнення і втрати української культури у другій половині 60 – першій половині 80-х рр. Л і т е р а т у р а

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

відповіді по географії 7 клас о.г стадник нова версія

відео старі геї

ігри рибал кана андроїд