призинтація на тему леся українка

призинтація на тему леся українка


Найбільший вибір готових шкільних презентацій! Леся Українка (варіант 1) — презентація з української літератури на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . Д Лариса Петрівна Косач народилась 25 лютого 1871 р. в місті Новограді – Волинському , тепер Житомирської області.


Найбільший вибір готових шкільних презентацій! Леся Українка (варіант 11) — презентація з української літератури на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . Хіба жила на світі ще така жінка, в серці якої поєдналися б така мужність, така геніальність, такий вогонь і розум, така пристрасна любов і відданість народові та батьківщині? Ні, другої такої на світі не було. Леся – неповторна! Л.Смілянський. Слайд #3. В старому Новограді на Волині Старесенький будиночок стоїть … 25 лютого 1871 Тут вона вперше побачила життя, сонце, почула рідне слово. Тут її душі вперше народилося ще не назване тоді почуття безмежної любові до батьківщини.


Лариса Петрівна Косач (Леся Українка) народилася 25 лютого 1871 р. в м. Новограді - Волниському. Леся виховувалась в інтелігентній заможній родині, де в повазі були і мистецтво, і література, і наука. Косачі приятелювали з багатьма відомими в Україні людьми:Миколою Лисенком, Іваном Франком, Михайлом Старицьким. 3 слайд. Мати її (Олена Пчілка) була письменницею, батько(Петро Косач) — юристом, прогресивним громадським діячем. Родина Косачів мала шістьох дітей. Леся виділялася з-поміж них здібностями й старанністю, була слухняною дитиною. 4 слайд. Описание слайда: Лариса Косач отримала домашню освіту. З дитинства вона знала багато народних казок, легенд, пісень, що не могло не знайти відбиток в її творчості.


Леся Українка ввела в нашу мову такі слова як «напровесні» та «промінь» І якщо перше ще можна зрозуміти як літературний неологізм, то друге – це вже навіть науковий термін. Зараз ці слова здаються цілком звичними. І в повсякденному мовленні ми віддаємо перевагу слову «промінь», аніж його історичному попереднику «луч».


Леся Українка (ліворуч) з Маргаритою Комаровою. Фото 1889 р.Леся Українка з братом Михайлом. Фото початку 1890-х років. № слайда 6. Описание слайда: Леся Українка (ліворуч) з братом Михайломі Маргаритою Комаровою. Фото початку 1890-х років. Леся Українка (ліворуч) з Аріадною Драгомановою. Фото 1895 р. № слайда 7. Описание слайда: Оксана Старицька, Ольга Косач, Леся Українка. Фото 1896 р.Леся Українка. Фото 1896 р. № слайда 8. Описание слайда: Леся Українка в Криму. Пам'ятник на могилі Лесі Українки на Байковому кладовищі в Києві. Скульптор Г.Л.Петрашевич. Встановлено в 1939 р.Будинок Київського літературно-артистичного товариства (вул.Рогнідинська, 1/13), де бувала Леся Українка.


Вы можете изучить и скачать доклад-презентацию на тему Леся Українка. Презентация на заданную тему содержит 10 слайдов. Для просмотра воспользуйтесь проигрывателем, если материал оказался полезным для Вас - поделитесь им с друзьями с помощью социальных кнопок и добавьте наш сайт презентаций в закладки! Презентации» Образование» Леся Українка. Скачать презентацию на тему Леся Українка можно ниже: Отправить на email Скачать. Tags. Леся Українка.


Життя поетеси, її мужність і сила духу - презентація з української літератури. 21.09.2018. 1382 переглядів. 0 коментарів. Предмет: Українська література. Клас: 10 клас. Автор: yrok.net. Розмір: 1 Мб.


Всі категорії Виховна робота Гурткова робота Конкурси та ігри Конспекти уроків Контрольні роботи Матеріали до уроків Методичні рекомендації Освіта в цілому Підручники та посібники Планування Позакласні заходи Презентації Професійна освіта Сценарії заходів та свят Управління школою. Панель управління. Увійти.


Презентацию на тему "Леся Украинка" (9 класс) можно скачать абсолютно бесплатно на нашем сайте. Предмет проекта: Литература. Красочные слайды и иллюстрации помогут вам заинтересовать своих одноклассников или аудиторию. Для просмотра содержимого воспользуйтесь плеером, или если вы хотите скачать доклад - нажмите на соответствующий текст под плеером. Презентация содержит 24 слайд(ов). Скачать презентацию (0.74 Мб) Смотреть похожие презентации. Слайды презентации. Слайд 1. Комп’ютерна презентація.


презентація "Леся - славна донька України" 2 частина Образовательныеpptx19 706 Кб. Леся Українка (презентація) Презентацииpptx16 169 Кб. Презентація "Леся - славна донька України" Литератураpptx36 813 Кб. Презентація уроку читання 4 клас.ppt Презентации по литературеppt2 618 Кб. Літературні знавці doc36 Кб. lesya-ukraїnka-(prez pps41 740 Кб. 25 лютого – 140 років від дня народження Лесі Українки Леся Українка (1871 – 1913) Українська письменниця, перекладач, культурний діяч. Писала у найрізноманітніших жанрах: поезії, ліриці, епосі, драмі, прозі, публіцистиці. Також працювала в ділянці фольклористики і брала активну участь в українському національному русі.


Скачать презентацию Леся Украинка. lesya_ukrainka.pptx. Размер: 418.9 Кб. Оформление этой презентации стильное и оригинальное: про биографию известной украинской писательницы мы узнаем со страниц раскрытой перед нами книги. Буквально на каждом слайде есть и текст, и фотографии, что в целом имитирует настоящую книжку. Из данной работы зритель узнает интересные факты из жизни Леси Украинки, об источниках ее вдохновения, невероятной силе воли и неисчерпаемом таланте. Презентация подойдет для уроков украинской литературы, лекций или же может использоваться в ознакомительных целях.


Презентация, доклад на тему Презентація з літературного читання на тему Життя та творчість Лесі Українки, 4 клас. Презентація з літературного читання на тему Життя та творчість Лесі Українки, 4 клас, предмет презентации: Детские презентации. Этот материал в формате pptx (PowerPoint) содержит 79 слайдов, для просмотра воспользуйтесь проигрывателем. Презентацию на заданную тему можно скачать внизу страницы, поделившись ссылкой в социальных сетях! Главная. Детские презентации. Презентація з літературного читання на тему Життя та творчість Лесі Українки, 4 клас. Слайды и текст этой презентации. Дитинство Лесі проходить на Волині. Народилася і проживала Леся до 8 років у Новоград – Волинську. Слайд 13.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

відповіді по географії 7 клас о.г стадник нова версія

відео старі геї

атлас з географії 7 клас