шось про бактерії і віруси

шось про бактерії і віруси


Чим відрізняються бактерії від вірусів розуміють не всі. Порівняння бактерій і вірусів викладене в цій статті. Віруси та бактерії різниця. Віруси – це найменша та найпростіша життєва форма. Вони в 10-100 разів менше, ніж бактерії. Найбільша різниця між вірусами та бактеріями полягає в тому, що віруси, щоб розмножуватися мають знаходитися в живих організмах (рослина чи тварина), тоді як більшість бактерій можуть вирости на неживих поверхнях (бактерії розмножуються шляхом поділу). Бактерії – це міжклітинні організми (тобто вони живуть між клітинами); в той час як віруси є внутрішньоклітинними ор.


·доклеточние (віруси й фаги), · клітинні (й інші організми: бактерії і близькі до них групи, гриби, зелені рослини, тварини людина). Віруси - дрібні організми, їх розміри коливаються від 12 до 500 нанометрів. Дрібні віруси рівні великим молекулам білка. Віруси - різко виражені паразити клітин. Найважливішими визначальними ознаками вірусів є такі: 1. Вони перебувають у собі лише з типів нуклеїнових кислот: аборибонуклеиновую кислоту (РНК), абодезоксирибонуклеиновую (ДНК), - проте клітинні організми, зокрема і найпримітивніші бактерії, вміщують і ДНК, і РНК одночасно. 2. Не мають власним обміном.


Віруси і бактерії - крихітні об`єкти, які можна розглядати, тільки використовуючи потужний мікроскоп. Віруси і бактерії можна знайти в будь-якій точці нашої планети, і ті, і інші грають важливу роль в еволюції. І бактерії, і віруси здатні викликати захворювання у рослин, тварин і людей. Чим же вони відрізняються? Вивчивши їх більш досконально, можна зробити висновок, що у них є дещо спільне, але також дуже багато відмінностей. Деякі відомості про віруси. Віруси - мікроскопічні об`єкти, характерною особливістю яких є те, що їх життєвий цикл може протікати тільки усередині живої клітин.


Ві́рус ( Вимова,лат. virus — отрута) — неклітинний інфекційний агент, який може відтворюватися лише всередині живих клітин. Віруси уражають всі типи організмів, від рослин і тварин до бактерій і архей (віруси бактерій зазвичай називають бактеріофагами). Виявлено також віруси, здатні реплікуватися лише за присутності інших вірусів (віруси-сателіти).


ВІРУСИ БАКТЕРІЙ (БАКТЕРІОФАГИ) - ВІРУСИ: ПОШИРЕННЯ ТА СТРУКТУРА - Викладено історію розвитку мікробіології, положення, роль і взаємовідносини мікроорганізмів у природі, будову клітин прокаріот і еукаріот, сучасну систематику . 10.3. віруси бактерій (бактеріофаги). Історія відкриття. Дію бактеріофага вперше відкрив у 1915 р. англійський мікробіолог Ф. Туорт, який описав лізис колоній білого стафілококу. Вчення про бактеріофаги як про віруси пов’язане з ім’ям канадського вченого Ф. д’Ереля, який у 1917 р. виявив віруси, що спричиняли лізис шигел. У середині 50-х років XX ст. були відкриті віруси мікоплазм, ціанобактерій. Їх стали називати просто фагами.


Бактерії та віруси нерідко плутають один з одним. Особливо в період епідемії грипу, коли неприємні симптоми цього захворювання намагаються « збивати » антибіотиками. Давайте розбиратися, хто такі бактерії, чим вони відрізняються від вірусів і чому їх не варто плутати. Що таке віруси ? Ці мікроскопічні частинки складаються з генетичного речовини (молекул ДНК або РНК), яке оточене захисним шаром білка. Віруси не можуть розмножуватися поза тіла господаря. Щоб відтворюватися, вірусу треба впровадитися в чужу клітку і задіяти її ресурси. Найзручніший шлях для проникнення вірусів в організм — слизов.


Вірусна або бактеріальна інфекція в аналізі крові. Картина крові при вірусних і бактеріальних інфекціях. Бактерії – це в переважній більшості одноклітинні мікроорганізми з неоформленим ядром. Тобто це справжні клітини, які мають власний обмін речовин і розмножуються поділом. За формою клітин бактерії можуть мати круглу форму – називаються коки (стафілокок, стрептокок, пневмокок, менінгокок і т.д.), можуть бути паличкоподібними (кишкова паличка, коклюшна, дизентерійна і т.д.), рідше зустрічаються і інші форми бактерій. Багато бактерій, які в нормі є безпечними для людини та живуть на його шкірі, слизових, в кишківнику, у разі загального ослаблення організму або порушення імунітету можуть виступати.


Віруси (лат. - отрута) - дрібні збудники численних інфекційного онних захворювань людини, тварин, рослин і бактерій. Чи є внутрішньоклітинними паразитами, не здатні до життєдіяльності живих клітин. Це неклітинна форма життя. Першовідкривач вірусів Д. І. Іванівський виявив два їх основних властивості - вони настільки малі, що проходять через фільтри, затримують бактерії, і їх неможливо, на відміну від клітин, вирощувати на ис- штучного поживних середовищах. Лише за допомогою електронного мікрос- копа вдалося побачити ці дрібні з живих істот і оцінити мно- гообразіе їх форм. Жоден з відомих віру.


Підручник з Біології. 9 клас. Задорожний - Нова програма. 45. Основні групи організмів: віруси, бактерії, археї, еукаріоти. Ви вже знайомилися з представниками рослин, тварин, вірусів та бактерій. Пригадайте характерні риси цих груп. Яких представників цих груп ви знаєте? Яка із цих груп є найбільшою за кількістю видів? Система трьох доменів. 1990 року Карл Воуз, спираючись на аналіз послідовності нуклеотидів рРНК та деякі інші молекулярні характеристики, запропонував новий варіант систематики живих організмів. Згідно з ним, організми поділялися на великі систематичні групи — домени. Домен — ц.


Віруси, бактерії та алергени часто потрапляють до організму людини через рот. Його слизова оболонка має першою зупиняти захворювання, викликані вірусами. Завдяки ж «Бактеку» реакція імунітету, який розпізнає бактерії та віруси як алергени, пригнічується. Тобто імунна система правильно реагує на них — як на інфекцію, а не як на алерген. Тому відповідь організму на небезпеку з боку вірусів та бактерій є адекватною та такою, що сприяє скорішому та повноцінному одужанню. Визначити, чи потрібен вам препарат «Бактек», а також підібрати спосіб його застосування та дозу може лише лікар. Тож не зволікайте зі зверненням по допомогу. Особливо у дні, коли захворювання, викликані вірусами та бактеріями, особливо активно поширюються.


Віруси – це найменша та найпростіша життєва форма. Вони в 10-100 разів менше, ніж бактерії. Найбільша різниця між вірусами та бактеріями полягає в тому, що віруси, щоб розмножуватися мають знаходитися в живих організмах (рослина чи тварина), тоді як більшість бактерій можуть вирости на неживих поверхнях (бактерії розмножуються шляхом поділу).Бактерії – це міжклітинні організми (тобто вони живуть між клітинами); в той час як віруси є внутрішньоклітинними організмами (вони проникають в клітину-хазяїн і живуть всередині.


Бактерії та віруси (бактеріофаги): Бактеріофаги виявлені у представників майже всіх таксо номических груп мікробів. Вони відрізняються високою специфич ністю, що використовується в мікробіологічної діагностики (фа, готіпірованіе), а деякі фаги застосовують для лікування і п. филактики - - - Медична Бібліотека на веб-сайті medbib.in.ua.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

відповіді по географії 7 клас о.г стадник нова версія

відео старі геї

ігри рибал кана андроїд